Candela de rugăciune – 40 de zile, din 1 ianuarie 2021

SĂRBĂTORI FERICITE ȘI LA MULȚI ANI!

Iubiți credincioși,

Odată cu începutul anului nou 2021, vă propunem să aprindem o Candelă de rugăciune în parohia noastră pentru 40 de zile, din 1 ianuarie și până în 9 februarie.

Rugăciunea pe care dorim să o începem se va desfășura în intervalul 21:00 (9:00 p.m.) – 7:00 dimineața, câte o oră fiecare, citind toată Psaltirea în cele zece ore (câte două Catisme la fiecare oră + Canon de rugăciune / Acatist special al zilei sau al unui sfânt ales pentru ziua respectivă).

Cei dintre dumneavoastră care doriți să participați (rezidenți Ontario, Canada – pentru a evita confuziile cauzate de fusul orar), veți avea posibilitatea să vă alegeți ora în care să țineți candela aprinsă și să vă înscrieți trimițând un email la: contact@boraurora.com

Pentru a afla mai multe detalii (orientativ, modelul propus de noi este adaptat la nevoile parohiei noastre) despre acest tip de rugăciune, vă rugăm să citiți aici:

https://www.candelar.ro/intrebari-raspunsuri.php

”Minunat este ca oamenii să se roage totdeauna şi să nu-şi piardă nădejdea, cum spune Domnul (Luca 18, 1). Şi Apostolul mai spune: Rugaţi-vă neîncetat (1 Tesaloniceni 5, 18) − adică şi noaptea, şi ziua, şi în orice ceas.

Nu numai când intri în biserică, ci şi în celelalte ceasuri să te îngrijeşti de acest lucru; fie că munceşti, fie că dormi, fie că te afli pe drum, fie că mănânci, fie că bei, fie că stai culcat − să nu întrerupi rugăciunea.

Nu aştepta ziua de duminică sau de sărbătoare, nu alege locuri deosebite ci, precum a spus proorocul David, roagă-te în tot locul stăpânirii Lui (Psalmi 102, 22). De aceea, fie că eşti în biserică, fie că eşti acasă, fie că eşti pe câmp, fie că paşti oile, fie că zideşti ceva – nu părăsi rugăciunile; şi, când este cu putinţă, pleacă-ţi genunchii, iar când este cu neputinţă acest lucru, roagă-te cu mintea  şi seara, şi dimineaţa, şi la amiază.

(Sfântul Cuvios Efrem Sirul)

(Despre rugăciune și trezvie în învățăturile Sfinților Părinți, p. 150)

sursa: https://doxologia.ro/cuvant-de-folos/rugati-va-neincetat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s