Tabăra de Vară “Sfântul Antonie cel Mare” – Ontario, Canada

Devenită deja o tradiție în viața bisericii noastre ortodoxe românești de aici, Tabăra de Vară ”Sfântul Antonie cel Mare” adună de la an la an, din ce în ce mai mulți copii și tineri dornici să descopere adevărata credință, valorile neamului din care se trag și să lege noi prietenii.

Situată într-o locație deosebită, departe de zgomotul orașului, tabăra se desfășoară la Centrul Creștin al Bisericii Ortodoxe Copte, ”The Valley of the Mother of God”, din Mono, Orangeville. Acest Centru cultural-religios ne este pus la dispoziție de frații noștri ortodocși copți care au construit pe o proprietate de aproximativ 300 de acri, un așezământ care oferă condiții bune și foarte bune de cazare, capelă de rugăciune, săli de conferințe, sală de sport, cantină și două săli de mese, sală de jocuri, spații pentru diverse activități.

Scopul organizării acestei tabere este acela de a strânge comunitatea românească în jurul bisericii strămoșești, de a oferi tinerilor noștri un suport spiritual și moral atât de necesar pentru creșterea lor duhovnicească și supraviețuirea lor într-o lume din ce în ce mai agitată, stresantă, punând în valoare adevărata credință, dragoste și nădejde în Hristos. Îi ajutăm în felul acesta să se cunoască mai bine pe ei înșiși, să descopere tezaurul neprețuit al bisericii ortodoxe și moștenirea de cultură și trăire românească de care trebuie să fie mândri și să o ducă mai departe. Îi învățăm să se roage, să se bucure creștinește de darurile primite de la Dumnezeu și să mulțumească pentru ele; să își respecte părinții, să știe când și de la cine să ceară ajutor la necaz și în încercările vieții; să fie generoși și cu inimă bună, să caute adevărul și să fugă de minciună; să cânte, să joace și să-și înmulțească talanții, alegând din viața aceasta tot ce este bun și de folos spre mântuire.

Personalul Taberei este alcătuit numai din voluntari, preoți și oameni credincioși din biserica noastră și tineri care au depășit vârsta de participare, dar care vor să îi ajute pe frații lor mai mici să crească frumos și să le împărtășească bucuria de a fi creștin, membru al bisericii ortodoxe. Toți voluntarii sunt răbdători, dedicați și inimoși, dornici să lucreze cu și pentru viitorul comunității noastre românești, copiii și tinerii pe care dumneavoastră îi lăsați în grija noastră.

Anul acesta, tabăra se desfășoară în perioada Duminică, 30 iunie – Sâmbătă, 6 iulie.  Sosirea se face pe data de 30 iunie, începând cu ora 16:00 și se încheie înainte de cină, la ora 18:00. Plecarea va fi în data de 6 iulie, la ora 12:00. Părinții vor semna pentru copiii lor atât la sosire, cât și la plecare.  Prețul este de $435/persoană pentru membri bisericii ortodoxe sau $535/persoană pentru non-membri.

Formularele de înscriere se vor completa în două variante, una în română pentru Protopopiat și personalul de la tabără și varianta în engleză pentru gazdele noastre de la Centrul ”The Valley of the Mother of God”. Înscrierile se fac la preotul paroh de la parohia dumneavoastră care trebuie să ateste calitatea de membru cel puțin a unuia din părinți, semnând formularul de înscriere (varianta românească) la pagina 2. Data limită pentru primirea formularelor este: 2 iunie, 2019.

Formularul va fi analizat la nivelul Protopopiatului Canadei Centrale și aprobat/respins ținând cont de următoarele criterii: vârsta copilului, starea de sănătate, cerințele speciale de acomodare/masă, alergii, recomandarea preotului. Ne rezervăm dreptul de a NU înscrie copii cu diverse afecțiuni/boli care pot pune în pericol siguranța și sănătatea celorlalți participanți, pentru care nu avem personal calificat (gen autism, ADHD, bipolar disorder etc.) sau copiii recalcitranți/obraznici care în trecut au creat probleme și care nu se pot adapta programului, atitudinii și vestimentației cerute la tabără.

Vă rugăm să fiți onești în completarea formularelor de înscriere și să menționați orice problemă medicală și informație care ne este de folos pentru a asigura bunul mers al taberei și siguranța, atât a copilului dumneavoastră, cât și a celorlalți. Orice inadvertență sau omisiune descoperită pe parcurs, duce la retragerea copilului de la acest program.

Vă mulțumim pentru înțelegere și suport!

Formular Tabara de vara 2019

RegistrationFormCamp

Adaugă la calendar