Cenaclu literar

Iubiți credincioși,

Duminică, 27 Octombrie, după Sfânta Liturghie, vom avea deosebita plăcere să ne reîntâlnim cu Părintele Dumitru Ichim de la Kitchener, care va ține în biserica noastră un Cenaclu literar. Evenimentul se va desfășura în basementul bisericii imediat după slujbă și încurajăm pe cei doritori să participe, să pregătească un potluck.

Pentru cei dintre dumneavoastră care doriți să aflați mai multe despre viața și activitatea Părintelui Dumitru Ichim, vă rugăm citiți cele ce urmează:

S-a născut la 14 August 1944, în comuna Dărmănești, jud. Bacău – România. A urmat Seminarul teologic de la Mănăstirea Neamț (1959-1964). Este licențiat al Institutului Teologic din București (1968). Cursuri de doctorat în “Teologie dogmatică”, la București, Evanston, Illinois și Chicago. Teza de doctorat, la Princeton, New Jersey (1973).
În 1974 se stabilește în Canada. Din 1978 este preot paroh la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Kitchener, Ontario.
Debutează editorial cu volumul de poezii, „De unde începe omul” – “Litera”, București, 1970. A cultivat cu succes genul de poezie japoneză ”haiku” și “tanka”. În România a publicat în mai multe reviste, dintre care: “Luceafărul”, “Tribuna”, “Gazeta Literară”, “Telegraful român”, “Curierul românesc”, etc. A colaborat la mai multe reviste din afara României: “Cuvântul românesc”, “Luceafărul românesc” – Canada, “Revista scriitorilor români” – Munchen, “Lumină lină” – USA, etc.
Din carțile publicate: “Planeta Ichtys” (proză) 1974, “Vinerea Mare” (proză), 1975, “Sub umbra Sfinxului” (proză) în colaborare cu Petru Răzuș, 1978, “Urmele”, (poeme haiku), 1977, “Constantin Brâncoveanu” (poem istoric), 1981, “Melcul”, 1981, “Agape”, 1982, împreună cu Nicolae Novac și Florica Bațu Ichim, “Dar în silaba luminii plângeam orfan și greier”, (poeme tanka), 1987, Munchen, “Fântâna luminii” (poeme haiku), editura Apolo, București, 1993, „Cerșetorul porților de rouă”, 2001, “Floarea fântânilor pierdute”, 2003.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s